Vragen? Neem contact met me op

Spiritualiteit, wat is dat?

Spiritualiteit wordt vaak gezien als iets zweverigs. Naar mijn idee is het dat helemaal niet. Spiritualiteit kun je opdelen in drie onderdelen, namelijk: lichaam, geest en ziel.

spiritualiteit: Ziel, lichaam en geest

De ziel woont in het lichaam en wordt gestuurd door de geest. Wij als mens hebben ook een brein waarin we veel kunnen bedenken. Door het denken raken je wel eens je bezieling kwijt waardoor er minder contact is met je lichaam. En doordat we allemaal spirituele wezen zijn, hebben we ongemerkt ook invloed op de ander.

Om een goed bezield lichaam te hebben, spelen onze zintuigen een belangrijke rol. Denk daarbij aan: wat voel ik, wat ruik ik, wat proef ik, wat hoor ik, wat zie ik, wat ervaar ik.

spiritualiteit: energie van anderen voelen

Spiritualiteit gaat ook over energie die je niet met het blote oog kunt zien (overigens geldt dat niet voor iedereen). Dat noemen we het lichtlichaam of aura. Dit aura kan verschillen van grootte waardoor je ongemerkt energie van een ander kunt ervaren. Wat ik je wil laten inzien, is dat je via deze energie met elkaar verbonden bent en je daardoor soms ook energie van  andere mensen kunt voelen.

spiritualiteit: Ook de zon en de maan hebben invloed op je

Verbonden zijn met alles om je heen, betekent ook verbonden zijn met de zon en de maan.  Door het veranderen van de maan: van nieuwe maan naar volle maan en van volle maan naar nieuwe maan, verander jij ook. Zo ben je continu in beweging. Het heeft bijvoorbeeld invloed op je gemoedstoestand en slaapritme.  Of soms raak je jezelf een beetje kwijt en kun je je niet zo goed voelen of je voelt je zweverig.  Wat daarbij kan helpen is om je zelf goed te aarden.

Wat dat is?  Aarden?

Dat vertel ik je graag in mijn volgende blog!

×

Hallo!

Je kunt direct met me chatten via WhatsApp

× Chatten