Vragen? Neem contact met me op

Je hormonen in balans, jij in balans!

Hormonen hebben een grote invloed op je lichaam én welzijn. Zeker als vrouw merk je dit doorlopend. Gedurende je leven ga je door talloze door hormonen gestuurde processen. Denk aan de puberteit, de maandelijkse menstruatie, maar ook aan zwangerschap en de overgang.

De invloed van hormonen wordt vaak onderschat. Zit je in de puberteit en vind je dat moeilijk? Heb je veel pijn tijdens je menstruatie, klachten tijdens je zwangerschap, of een pittige overgang? Dan zegt men vaak “dat dat er gewoon bij hoort“. Maar deze zaken zetten je leven enorm op zijn kop! Hormonen hebben namelijk niet alleen invloed op je lichaam, maar óók op hoe je emotioneel, mentaal en spiritueel in het leven staat. Ze kunnen je behoorlijk uit balans brengen. Je voelt je er onzeker en ongelukkig door.

Niet alleen ‘de vrouwelijke hormonen‘, maar ook andere hormonen hebben veel invloed op je levensgeluk. Daarom heeft chronische stress en overspanning zo’n grote invloed op je leven dat het zelfs kan leiden tot burn-out en diverse psychische klachten. De balans van hormonen als adrenaline en cortisol zijn dan namelijk verstoord.

Praktijk Ayla helpt jou het juiste pad te vinden om je ondanks deze hormonale processen en transities meer in balans te voelen en deze periodes op een prettige manier te doorlopen. Je klachten verdwijnen en jij voelt je weer krachtig en stevig in je schoenen staan. Vol zelfvertrouwen. Zo kun jij ontdekken wat echt belangrijk voor jou is in het leven.

Hormonale klachten

Hormonale klachten kunnen je behoorlijk uit balans brengen, zowel fysiek, als mentaal en emotioneel. Hormonen werken ten eerste lichamelijk op je in. Maar bedenk wel dat ook je hersenen, die weer grotendeels bepalen hoe je in het leven staat, worden aangestuurd door hormonen. Bovendien spelen hormonen vaak een rol bij transformatieprocessen en cycli, processen waardoor je in een nieuwe (levens)fase komt, waaraan je ook moet wennen. Dat vergt een hoop aanpassingsvermogen en soms lukt dat gewoon even niet. Kortom: hormonen hebben invloed op diverse gebieden in jezelf (lichaam en geest) en kunnen je daardoor behoorlijk in de weg zitten.

De klachten van een verstoorde hormoonbalans kunnen zeer divers zijn en verschillen vaak per persoon.

Veel voorkomende klachten zijn:

Lichamelijk: opvliegers, slecht slapen, zweten, pijn, krampen, hoofdpijn, pijn in gewrichten, etc.

Emotioneel: verdrietig, somber, gestrest voelen, wisselende stemmingen, onzeker, weinig zelfvertrouwen, behoefte aan (andere) grenzen.

Mentaal: vergeetachtig, niet meer kunnen multi-tasken, andere interesses krijgen.

Spiritueel: jouw plek in de (jouw) wereld, in je relatie, behoefte aan meer betekenis.

Praktisch: veranderende levensfase, nieuwe rol, andere invulling van je leven, verwachtingen (van jezelf en anderen).

×

Hallo!

Je kunt direct met me chatten via WhatsApp

× Chatten