Vragen? Neem contact met me op

Wat is jouw zielsmissie

We zijn allemaal met een missie naar deze aarde gekomen, maar om daarnaar te leven hebben we in ons leven eerst heel veel te leren. Dit doe je in het gezin waar je opgroeit, de school, sociale omgeving, en door gebeurtenissen die je tegenkomt in je leven.

Gebeurtenissen
Sommige gebeurtenissen behoeden je vaak op dat moment van emotionele schade, dit kan wel als oorzaak hebben dat het in je verder leven kan beperken in je vrijheid. Want stel je voor je wordt als kind berooft op straat, dat geeft je op dat moment een heel groot gevoel van onveiligheid. Als je dan weer in zo’n soort situatie komt krijg je gelijk een flashback, en kan je letterlijk de stress van toen weer voelen en gaat je adrenaline omhoog. Dit voel je door heel je lichaam.

Zo kan je je ook voorstellen dat je vroeger op school niet goed mee kon komen met de andere leerlingen of dat je juist altijd degene was die de antwoorden wist, dan kan het zomaar wezen dat je vaak het gevoel hebt dat je een buitenbeentje bent omdat je daardoor werd gepest of verstoten. Het kan ook zomaar zijn dat je zelf bedacht hebt dat andere mensen anders naar je keken. En dit is vaak ook het geval als je hoog gevoelig bent. Want als iemand daar dan een vervelende opmerking over maakte kwam dit 2 keer zo hard binnen.

Maar deze gebeurtennissen kunnen er ook voor zorgen dat je er sterker van wordt, waardoor je beter je mannetje kan staan.

Spirituele overgang
Op een gegeven moment als je heel wat lessen hebt geleerd kan het zomaar zijn dat zoals ik dat noem je in de spirituele overgang terecht kan komen. Maar wat bedoel ik daar nu mee. Nou dat het tijd wordt je werkelijke zielsmissie te gaat leven. Daar gaat vaak heel wat aan vooraf want al die gebeurtennissen hebben er ook voor gezorgd dat over je ziel allerlei laagjes gelegd zijn, je kunt het eigenlijk vergelijken met een ui, door het groeien komt er ieder keer een nieuwe rok overheen en de kern zit veilig opgeborgen.

Nu is het van groot belang dat deze rokken verdwijnen om werkelijk je missie te leven. Maar op dat pad kun je natuurlijk van alles tegenkomen zoals angsten, stress, verminderd zelfvertrouwen, lichamelijke en geestelijke klachten en/of ziektes, depressies, verminderd slapen, piekeren, burn-out, daarmee wordt eigenlijk letterlijk gezegd dat er een ommekeer moet komen in je leven.

Dan kun je pas op zoek gaan naar jouw missie want dat wordt je natuurlijk niet op een presenteerblaadje aangereikt.

Mediteren
Wat moet je daar dan wel voor doen?

Probeer de stilte te vinden in je zelf. Ik hoor je denken maar hoe dan? Door te mediteren en jezelf af te vragen wat vind ik nu echt belangrijk in dit leven, waar kan ik echt van genieten.

En blijkt de baan die je nu hebt eigenlijk helemaal niet meer bij je te passen, maar wat dan? Ga ontdekken wat je wel leuk vindt en ga daar b.v. cursussen voor volgen zodat je weer meer plezier kan beleven aan je werk en misschien kan je van je hobby wel je werk maken. Dat betekend dat je dan het gevoel hebt dat je nooit meer hoeft te werken.

En misschien kom je er achter dat bepaalde relaties niet meer bij je passen en zul je daar afscheid van moeten nemen. Onthoud één ding, er komen dan mensen op je pad die beter bij jou passen zodat je weer jezelf kunt voelen. En je wordt gewaardeerd en gerespecteerd om wie je bent en hoe fijn is dat.

Hulp
Soms heb je daar mensen voor nodig die je daar verder meer kunnen helpen.

En vaak word je daarmee geholpen doordat er mensen op je levenspad komen die je daarmee kunnen helpen, en mensen waar jij soms de meeste moeite mee hebt zijn de grootste levenslessen, want dat zijn spiegels van jezelf waar je van mag leren.

×

Hallo!

Je kunt direct met me chatten via WhatsApp

× Chatten