Vragen? Neem contact met me op

Andere kijk op overgang

Vanaf je 40e kun je al last krijgen van wat we ook wel noemen de overgang of midlifecrises. Ik denk dat de spirituele overgang is waarbij bij hoog sensitieve mensen de gevoeligheid nog sterker naar boven komt of dat we ons er dan bewuster van worden.

Je bent zo halverwege je leven en je gaat onbewust evalueren waar je staat in je leven, wat je allemaal gedaan hebt waarbij je je ook kunt afvragen of de baan die je hebt nog wel bij je past. Nu is er een moment dat je nog kunt switchen van baan of kom je er achter dat er nog een hele andere missie op je ligt te wachten die nu pas zichtbaar mogen worden. Wel heb je het werk wat je gedaan hebt wel nodig gehad om je werkelijke taak die op je ligt te wachten uit te voeren. Dit houd wel in dat je uit je comfortzone moet treden en natuurlijk heb je daar ook nog een keuze in, of je doet het niet en gaat je leven gewoon zo verder en ontstaan daar soms lichamelijke klachten uit. Soms wordt dit vanuit de oerbron voor je geregeld en verlies je je baan, je relatie gaat minder goed enzovoorts.

Dit is eigenlijk het keerpunt in je leven waar je keuzes mag / kan gaan maken en terug te keren naar je ware zelf met alles wat daar bij komt kijken. Ik kan je vertellen, dat is niet altijd even makkelijk maar het geeft er wel vrijheid voor terug, waardoor jij je eigen leven voor 100% kunt leven.
Ik denk wel eens dat het eigenlijk de omgedraaide puberteit is, in de puberteit ontwikkel je de vruchtbaarheid en moet je de keuze maken welke opleiding je gaat doen enz. Nu kijk je terug op wat je gedaan hebt en is dat nog wat bij me past, het lichaam veranderd ook helemaal. We worden minder of niet vruchtbaar meer waardoor je hormoonhuishouding helemaal in de war is en dit gevolgen heeft voor heel het lichamelijk systeem waardoor er letterlijk lichamelijke klachten of ziektes ontstaan, ook omdat we niet luisteren naar ons lichaam en die eigenlijk reageert vanuit de geest of vanuit onze werkelijke oerbron.

In wezen is het ook een rouwproces om van dingen afscheid te nemen. Van oude aannames waarvan je dacht dat ze heel dierbaar en dienend voor je waren. Je komt er achter dat het je eigenlijk alleen maar klein houd of opgesloten zit in een kooitje of dat mensen om je heen je niet zo respecteerden om wie je eigenlijk bent. En om daar achter te komen doet pijn, en vooral pijn in het hart en daardoor ontstaat ook vaak het drukkende gevoel in het hartstreek en is het goed om daar een naar te kijken op een hele liefdevolle en zachte manier. Lichaam verteld ons waar de oplossingen liggen zodat je dit los kan laten en van daaruit nieuwe keuzes kunt maken en krachtiger door het leven kan gaan.

En dit is waar ik jou bij kan helpen. Om samen op pad te gaan en de antwoorden te vinden in jouw lichaam waar al die informatie ligt opgeslagen. Wie je werkelijk bent en dat creëert vrijheid, sla je vleugels uit om wie je werkelijk bent in liefde voor jezelf.

×

Hallo!

Je kunt direct met me chatten via WhatsApp

× Chatten