Wie ben ik?

Introductie

Op 14 mei 1967 ben ik geboren als Maria Roeling met de roepnaam Mariska. Dit was een hele bijzondere dag, namelijk 1ste pinksterdag en moederdag. Ik groeide op in het katholieke boerendorp Stompwijk met mijn ouders en twee zussen en twee broers. Stompwijk is een heerlijk natuurlijke omgeving waar je naar hartenlust kunt spelen.

Naar school gaan vond ik wat minder en zat ik ook veel uit het raam te staren en te dagdromen. In de 2de klas (nu groep 4) ben ik blijven zitten omdat het leren van taal me niet zo goed af ging. Tegenwoordig wordt je getest voor dyslexie maar daar hadden ze toen nog niet zo veel kaas van gegeten. Je werd als dom bestempeld en dat gevoel draag je nog lang mee zonder de juiste begeleiding van je naaste omgeving.

Gelukkig kreeg ik veel bevestiging en ondersteuning door mijn naaste familie en grootouder(s). De zorg zat er al vroeg in; zo vond ik het fijn om voor mijn oma te zorgen als ze bij ons thuis was.

De overgang van lager naar het voorgezet onderwijs in de grote stad was erg groot doordat ik opgroeide in een beschermde omgeving. Nadat ik mijn diploma haalde ben ik als ziekenverzorgende gaan werken, wat ik nu nog met veel plezier doe.

Als 25ste jarige trouwde ik met Peter Zandbergen en zijn we ook gaan wonen in Stompwijk. Waar ik moeder mocht worden van 4 mooie kinderen, 3 jongens en 1 meisje. In de tijd dat de kinderen klein waren heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan. Op school, bij de kerk, en de sportvereniging.

Wie ben ik - Mariska Zandbergen

Hooggevoelig

Door mijn hoog gevoeligheid kan ik goed aanvoelen wat mensen nodig hebben. In de zorg werkend heb ik ervaren dat ik graag de mens achter de mens zie. Daardoor heb ik mooie gesprekken mogen voeren en veel inzichten verkregen over de drijfveren achter de mens.

Op mijn 40ste heb ik letterlijk gezegd: “nu gaat mijn leven veranderen”. Mijn jongste kind ging naar school en er kwam meer tijd voor mezelf. En 40 staat spiritueel gezien dat je op de helft van je leven ben, vanaf dat moment ben ik mijn missie gaan leven.

Wat ik als jonge vrouw nog niet duidelijk had en vanaf dat moment wel kon benoemen is dat ik hoog gevoelig en zeer empathisch ben waardoor alle gevoelens nog sterker bij me binnen komen.

Zo werd duidelijk op 1ste kerstdag 2007 dat mijn handen helend waren. Op die kerst dag was ik bij een cliënte, een vrouw van 85 jaar die erge pijn in haar rug had, zo erg dat ze kon niet buigen. Instinctief legde ik mijn handen op haar rug met de energie die uit mijn handen stroomde, en zorgde ervoor dat haar energie weer ging stromen. Ze kon weer zonder pijn wat van de grond oprapen. Dit was voor mij een hele openbaring.

Vanaf dat moment ben ik mij meer gaan begeven op het pad van intuïtieve ontwikkeling en overdracht van energetische healing waarbij ik ben begonnen met Reiki. Tijdens een workshop “Ontmoet je gids” kwam er naar voren dat ik begeleid werd door Emanuel: wat ook betekent: “God is met ons”.

Sindsdien heb ik meerdere opleidingen gedaan om mijn intuïtieve ontwikkeling kracht bij te zetten. Naast Touch voor health, Stress release, the Bars, Regenesis healing, en Quantum coaching ben ik trainingen Ademwerk gaan doen om mij verder te ontwikkelen. Tijdens deze studie belandde ik ook in de menopauze. Door de grote hormonale verandering ontstond er een keerpunt in mijn leven. Als hoog gevoelig en sensitief vrouw had ik hier veel last van.

Om die reden ondersteun ik graag vrouwen die in een soortgelijke positie zitten. Ik deel deze ervaringen met andere vrouwen door hen gericht te behandelen op hun hormonale disbalans.

Wie ben ik - Behandeling

In die tijd was mijn aura (ook wel lichtlichaam) erg groot, dat is iets wat hoort bij mensen die hoog gevoelig zijn, ook wel lichtwerkers genoemd. Daardoor voelde ik veel energieën van andere mensen. Helaas was ik mij daar niet altijd van bewust. Op die manier pakte ik ook makkelijk negatieve energie van andere mensen op waardoor mijn persoonlijkheid beïnvloedt wordt.

Dat heb ik mogen ervaren, want ik ben een hele lieve en zorgzame vrouw maar in die tijd herkende ik mezelf bijna niet. Door deze ontwikkelingen herken ik dit makkelijk bij andere mensen waardoor ik hen kan ondersteunen in hun eigen proces.

Ik blijf nog altijd verbaasd over hetgeen er tijdens de behandelingen met mijn cliënten gebeurt. Vaak leg ik tijdens de gesprekken met de cliënten de vinger op de (pijnlijke) plek waardoor voor mij voelbaar is waar de (energie) blokkade in het systeem zit.

Ik hoop dit mooie werk nog lang te mogen doen: om cliënten te helpen bij lichamelijke, en geestelijke klachten. Door hen psychosociale ondersteuning te bieden. Zodat anderen zichzelf ook kunnen blijven ontwikkelen.