Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde is een verzameling disciplines en methodes om op natuurlijke wijze het zelf herstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Een natuurgeneeskundig therapeut kijkt holistisch naar mensen.

In tegenstelling tot de meeste westerse theorieën beschouwt een natuurgeneeskundig therapeut het lichaam, energie, geest en ziel als één geheel en zoekt in deze samenhang naar alle belangrijke achterliggende oorzaken van klachten. Zodat de klacht oplossingsgericht kan worden benadert.

Als natuurgeneeskundig therapeut gebruik ik het lichaam doormiddel van aanraking om de onbalans in het lichaam op te sporen en positieve te veranderen.

Natuurgeneeskunde: energetische natuurgeneeswijzen

Energetische natuurgeneeswijzen werkt vanuit de overtuiging dat de mens, rondom het fysieke lichaam, omgeven wordt door een subtiel energetisch veld, ook wel aura genoemd. Dit energiesysteem bevat gegevens omtrent het functioneren van het organisme en is waarneembaar voor mensen die daar gevoelig voor zijn. Gezondheidsproblemen hebben in deze visie te maken met blokkades of verstoringen die de doorstroming van de energie verhinderen.

Een behandeling bestaat uit het, met de handen, overdragen van energie. Dit heeft als doel blokkades op te heffen of verstoringen te reguleren om zo een betere doorstroming tot stand te brengen in het subtiel energetisch veld. Met andere woorden: de energetische behandeling is erop gericht het zelf genezend vermogen te activeren.

Door het werken binnen het subtiele energieveld is het mogelijk dat de behandelaar gewaarwordingen krijgt. Als spiritueel / energetisch coach leer ik je daarmee omgaan, zodat je onbezorgd de deur uit gaat.

Je kunt je misschien voorstellen als iedereen zo’n energetisch veld heeft, ook wel aura genoemd, dat de energische velden door elkaar heen lopen, waardoor je de energie van de ander kan ervaren. Wanneer dat een positieve energie is, is dat fijn. Als deze energie negatief wordt ervaren, kan je dat als storend ervaren en kan je er zelfs klachten van krijgen zoals hoofdpijn, misselijkheid, oververmoeidheid of stress ervaren.

In de praktijk gebruik ik diverse natuurgeneeskunde methodes zoals Regenesis healing, Acces The Bars, Sjamanistisch Ademwerk, en Kinesiologie. Hierdoor kun  je je eigen energie veld weer ontdekken zonder stress. Daarnaast geef ik je handvaten mee hoe je dit energie veld positief kan herladen, zodat je vitaler en vol energie door het leven gaat.

Bewust-ZIJN coach

Het woord zegt het al:

Bewust = tot staat zijn waar te nemen en ervaren van gevoelens en emoties gedachten, ideeën, plannen en voorstellingen en die besef heeft van dit alles.
Zijn = aanvaarden wat er is en hier mee om kunnen gaan.

Veel acties of gevoelens worden gestuurd door je onderbewuste zijn. Hieruit kun je positieve en negatieve gevoelens ervaren. Vooral de negatieve ervaringen zorgen voor lichamelijke klachten en hebben invloed op je stemmingen. Voel je je neerslachtig, zit je veel te piekeren, heb je een slecht zelf beeld, of heb je opkomende gedachtes die je vertellen dat je iets niet kunt en kunnen angsten oproepen.

Als bewust-zijnscoach ga ik samen met jou op pad om te onderzoeken waar die onderbewuste negatieve ervaringen ontstaan zijn. Door ervan bewust te worden kun je er wat aan veranderen en ze los laten waardoor er ontspanning en vrijheid van keuze ontstaat en je liefde vol grenzen aangeven.

En je intens kunt leven vanuit je hart en je intuïtie te vergroten en te vertrouwen dat het goed is.
En je 100% eigen verantwoording kunnen dragen voor je eigen leven vanuit het hier en nu.

Natuurgeneeskunde

Je ware ik vinden door natuurgeneeskunde

Soms kan zijn dat door dat de wereld op je heen een bepaald oordeel over je hebben geveld waardoor je bent gaan geloven dat dit waarheid is geworden waardoor je uiteindelijk in een verkeerde spiegel bent gaan kijken. Bijvoorbeeld wanneer als je als kind veel ziek bent geweest waardoor je altijd het zorgenkind blijft of dom genoemd wordt omdat je moeite had met leren, terwijl jou kwaliteiten nu eenmaal ergens anders liggen.  Dat je als baby veel huilde en al jaren te horen krijgt dat je een huilbaby was en je er  naar bent gaan gedragen omdat je niet anders weet.  Hierdoor voel je je niet gelukkig, ervaart stress en zie je jezelf niet om wie je werkelijk bent. Daarom ontstaat er disbalans in lichaam, ziel en geest.

Door samen met jou opzoek te gaan naar jou ware ik, en jezelf weer lief kunnen hebben om wie je bent. Van daaruit leer je grenzen aan te geven en wellicht durf je ook voorbij je comfort zone te kijken hoe mooi de wereld daar is. Onder mijn begeleiding en binnen je eigen grenzen ontstaat er rust, ontspanning en vertrouwen in jezelf en in het leven. Als je JA zegt tegen jezelf: dit is wie ik ben  en dat is wat ik wil; wanneer je liefdevol je grenzen durft aan te geven vanuit jou kracht en wanneer je durft te geloven in een mooie wereld vol overvloed. Dan zal je zien dat de antwoorden in jezelf liggen. Uiteindelijk is alles al voor bestemd; om te groeien naar een nog mooier mens.

Wil jij trauma’s, bewust of onbewust, een nieuw plekje geven zodat de stress er omheen verdwijnt maar de herinnering blijft? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Ik help je bij het ont-stressen van jou lichaam waardoor je ontspannen en intens kunt leven en kunt genieten van ieder moment in dit leven.

Het lichaam is een mooi instrument, dat door middel van pijn of vermoeidheid of ziektes ons laat zien hoe we in het leven staan.

Vaak negeren we de symptomen en gaan we maar door, terwijl ons lichaam ons even een pas op de plaats laat nemen. Neem de tijd voor jezelf om te kijken of evalueren hoe nu verder. Van daaruit is het mogelijk weer andere, nieuwe keuzes, te maken zodat de energie weer vrij gaat stromen.

"Ik ben heel dankbaar dat ik dit mocht meemaken en ervaren.
Ik wist niet dat dit bestond."

Perry van Mill