Artikel in de Margriet
Tijdschrift de Margriet

Artikel in de Margriet

Artikel in het tijdschrift de Margriet; Happy & healthy nieuws met Mariska Zandbergen over Praktijk Ayla over de juiste balans vinden.

Tijdschrift margriet artikel

Over de juiste balans vinden

Mariska Zandbergen (50)
over de Juiste balans vinden.

Woont in: Stompwijk
Beroep: energetisch therapeut en verzorgende op een terminale afdeling
Sport: yoga en fitness
Voeding: eet alles, drinkt veel water en kruidenthee, slikt ‘s morgens een voedingssupplement.

“Ik maak me niet meer druk om wat is geweest”

Burn-out

“Zes jaar geleden kreeg ik een burn-out. Mijn werk in de zorg, mijn gezin met vier Kinderen, het huishouden; werd me te veel. Ik wist: het moet anders. lk heb de neiging om taken over te nemen van mensen, maar nu laat ik zelf hun verantwoording pakken en neem ik soms even afstand.”

Energie

“Op mijn veertigste ontdekte ik dat mijn handen veel energie hadden en dat ik daarmee mensen kon helen. Als ik mensen aanraak, voelen ze de energie al stromen. Met Praten, ademoefeningen en het sturen van energie hef ik blokkades op bij mensen, zodat ze stress uit het verleden kunnen loslaten. Als ik zie hoe ze hun leven weer oppakken, maakt dat mij gelukkig.”

Balans

“Door mijn werk heb ik echt geleerd om in het nu te leven en me niet meer druk maken om morgen of wat is geweest. En ook dat ik een supergevoelig mens ben en soms te veel prikkels binnenkrijg. Ik moet dus blijven zorgen voor balans. Als ik veel achter de computer zit, ga ik meer piekeren en slaap ik slechter. Zodra ik dat opmerk, ga ik even naar buiten om te wandelen, naar de sportschool of doe een meditatie.”

PA-margriet-artikel-stuk

Geef een reactie

Sluit Menu